Språk Språk Språk Språk
Lassagammi

Kunstner- og forskerboligen Lásságámmi

Lásságámmi var Nils-Aslak Valkeapääs eget navn på det huset han lot føre opp på tomta han fikk i 50-årsgave fra Storfjord kommune. Tomta ligger på et svaberg, og huset var tenkt som en stor gamme — derav navnet som direkte oversatt betyr Svaberggammen.

Les mer...
skjema

Søknadsskjema for kunstnere og forskere

Her kan du laste ned søknadsskjema for opphold i kunstner- og forskerboligen. Frist for å søke er 1. september hvert år. Les om retningslinjer for opphold under menyen "Kunstner- og forskerboligen".

Les mer...
Sol i peisestue

av Harald Gaski (2014)

Lásságámmi – huset, kunsten og konteksten

Lásságámmi er en vakker bolig plassert nedenfor riksveien mot Alta, på tomta Nils-Aslak Valkeapää fikk i 50-års gave fra Storfjord kommune i 1993. Allerede før byggearbeidene startet, tilbragte Nils-Aslak mye tid på tomta .

25. april 2014 Les mer...
Peisestue og beboer

Praktisk informasjon

Her kan du lese mer om boligens beliggenhet, og hva som tilbys deg som beboer rent praktisk.

21. september 2009 Les mer...
sola

Retningslinjer

Det er satt opp retningslinjer for tildeling av opphold i Lassagammi, tilgang til stiftelsens arkiv osv.

3. april 2014 Les mer...
Beboere illustrasjonsbilde_150x200

Beboere

Her finner du en oversikt over hvem som så langt har vært innvilget opphold i Lassagammi, samt omtale av de fleste som har hatt opphold.

Les mer...
åpen dag 2010

Åpen Dag

Stiftelsen Lásságámmi arrangerte Åpen Dag i boligen første gang lørdag 10. mai 2008. Siden har det vært Åpen Dag hver sommer. Bakgrunnen for arrangementet er et ønske om at et større publikum skal få tilgang til å se boligen.

30. april 2009 Les mer...
Haakon

Lásságámmis offisielle åpning

28. august 2007 blei kunstner- og forskerboligen offisielt åpnet av Kronprins Haakon under Kronprinsparets besøk i Nord-Troms.

12. oktober 2007 Les mer...