Synnøve Persen
Synnøve Persen. Foto: Privat.

Synnøve Persen (f. 1950) er billedkunstner og forfatter, bosatt i Porsanger i Finnmark.

Persen har sin foremelle kunstneriske utdanning fra blant annet Statens kunstakademi (1972 - 1978). Sin første separatutstilling hadde hun ved Tromsø kunstforening i 1982. Siden den tid har hun hatt en rekke separatutstillinger i Norge, i tillegg til at hun har deltatt i flere gruppeutstillinger og kollektive utstillinger i inn- og utland.

Persens kunst er kjøpt inn av flere offentlige institusjoner, blant annet Norsk kulturråd, De Samiske Samlinger, Sør-Trøndelag fylkeskommune og Samtinget i Norge og Sverige. Da kong Harald fylte 70 år var Synnøve Persens maleri gaven fra Samtinget. I tillegg har hun hatt en rekke og varierte offentlige og private utsmykkingsoppdrag, for blant annet Regionsykehuset i Tromsø. Holmen videregående skole på Løten og 330-skvadronen i Bodø.

Som forfatter debuterte hun allerede i 1981, med diktsamlinga alit lottit girdilit. I 1993 blei hun nominert til Nordisk råds litteraturpris fra samisk språkområde med diktsamlinga biekkakaeahtes bálggis, og igjen i 2008 med diktsamlinga meahci šuvas bohciidit ságat. I 2006 mottok Persen Samerådets litteraturpris for den samme diktsamlinga.

Om oppholdet i Lásságámmi sier Synnøve Persen:

- Mitt opphold ved Lásságámmi skal være starten på nytt kunstprosjekt som skal publiseres 2013-2014. Jeg ønsker ikke gå nærmere inn på prosjektet, annet enn å si at det forhåpentligvis vil resultere i både billedkunst og poesi.