Rawdna Carita Eira 2014_300x450
Rawdna Carita Eira.

Rawdna Carita Eira er en samisk poet og dramatiker -  født på Elverum, oppvokst på Helgelandskysten og nå bosatt i Guovdageaidnu. For tiden er hun tilknyttet Beaivváš Sámi Našunálateáhter.  Rawdna debuterte som dramatiker med monologen "Elle muitalus/ Elens historie" i 2005 og har de senere årene skrevet flere teaterstykker.

I 2012 ble hun nominert til Nordisk Råds litteraturpris fra det samiske språkområdet for debutboken "ruohta muzetbeallji ruohta/løp svartøre løp", og samme år ble hun også nominert til Ibsenprisen for stykket "Sangen fra Rotsundet", produsert av Beaivváš Sámi Našunálateáhter. Hun også skrevet sangtekster både for Mari Boine og for andre artister.

Rawdna hadde bodd i Lásságámmi før - våren 2009 skrev hun bl.a teaterstykket "Silbajávri/Sølvvannet" der. Denne gangen vil hun bruke tiden i Lásságámmi til å arbeide med tekster til prosjektet "Circus Polaria" der hun samarbeider med Roger Ludvigsen, Kjetil Dalland og andre musikere. "Circus Polaria" skal etter planen gis ut på cd i løpet av høsten 2014 og er en musikalsk og poetisk reise gjennom et nordlig landskap.