Mariko Asai
Mariko Asai. Foto: Privat.

Profil

Mariko Asai er installasjonskunstner fra Japan. Hennes utstillinger er ikke bare kjent i Japan, men har vært vist utenlands med jevne mellomrom siden 1984. Med sine installasjoner forsøker hun å vise humor og forvrengning, og å gjøre folk utilpass. Parallelt med utstillinger i gallerier og museer, har Asai gjort prosjekter for å utforske resonansen og potensialet i lokalet. Åpent Studio (1995-1998), Hatagocho Machiya Project (2000) og utstillingsplanlegging i en secondhand bokhandel (2006-07)  er alle eksempler på dette. Utstillingsprosjektene i bokhandelen heter Popotamu og Hatagocho Machiya Project, og de har gjort kunstopplevelser tilgjengelig for folk som har få mulighet til å være i berøring med kunst.


Asai viktigste utstillinger:

Hatagocho Machiya Project (2000)

Haifa Biennale (2010)

Iwaki Art Triennalen (2010)

The Voice cannot hear will spread in the air (2012)
 

Statement

- Jeg har forfulgt ideen om å skape rom for å vise dybden av intrikate følsomhet mot å finne modell av verden i hverdagen . Dette er noen eksempler

' portrett ( ute av syne ) ': fotografier fra han-negativer, der jeg ble plukket opp ved en tilfeldighet på veien

' honning ': videoarbeid med honning som drypper mellom fingrene

' portrett ( snø ) ' : fotografier av støv stablet opp for å spore konturene av alt

’ hjem’: små hus laget av medisin


- Jeg gjør installasjonen ved å involvere et "sted" og fange tiden, og jeg prøver å vise den verden som forsvinner ut av syne og som ingen kan ikke fatte.