Anne Magga Wigelius
Ánne Mággá Wigelius. Foto: Nadja S Halvari.

Ánne Mággá Wigelius er oppvokst ved elvebredden i Tana og er utdannet skuespiller fra Høgskolen i Nord-Trøndelag. Hun oppdaget sine skuspillerdrømmer under innspillingen av filmen «Kautokeino Opprøret» av Nils Gaup i 2007 og har jobbet med teater siden. I 2008 mottok hun Drømmestipendet av Norsk Tipping og Norsk Kulturråd som tildeles unge talenter innen kunst og kultur.

Hun har jobbet på Det Samiske Nasjonlateateret Beaivváš med stykkene «Nikio og Den Store Samurai» (2007/2008) regissert av Indra Lorentzen og «1852» (2008/2009) regissert av Alex Scherpf. Hun har også, sammen med multikunstneren Niillas Holmberg, skrevet og arrangert sangen Gállok som en protest mot gruvedrift i de samiske områdene.

Etter tre år på Teaterhøsgskolen i Nord - Trøndelag er Ánne Mággá nå aktuell med forestillingen «Ne M´oublie Pas» (Forget Me Not), som ble arbeidet frem sammen med regissør Philippe Genty i samarbeid med HiNT. Forestillingen har gjort stor suksess i Europa og er blitt nominert til Theatre du Palmarés prisen i Frankriket to ganger, under «Prix du Spectacle Public» i 2013 og «Molière de la Création Visuelle» i 2014. Forestillingen har hun vært på turné med i allerede to år og enda ett år står for tur før hun kaster seg ut i andre prosjekter.

I tillegg til dette jobber hun med å realisere sin egen forestilling «Jeg burde snakke alvorsord» (arbeidstittel) sammen med regissør Indra Lorentzen. Dette er Ánne Mággás første opphold i Lásságámmi og hun skal bruke kunstnerboligen til Áillohaš rohki til blant annet å fullføre forestillingen «Jeg burde snakke alvorsord». Hun gleder seg enormt til oppholdet og er sikker på at stedet vil gi henne inspirasjonen og roen hun trenger til arbeidet med å lage sin egen forestilling.