Joar Nango er født i Alta i1979. Han studerer ved NTNU i Trondheim, men bor for tiden i Berlin hvor han fullfører sitt Diplomarbeide i Arkitektur. Arbeidet hans er et studie av det moderne samiske rommet, og har den foreløpige tittelen ”Samisk Arkitektur”. Den siste tida har Nango reist rundt i Sapmi og gjort detaljerte studier av samisk arkitektur slik vi finner den idag. Han har gjort studier på tre ulike områder; den samiske tradisjonsarkitekturen, de moderne samiske boforhold, og den samiske institusjonsarkitekturen slik vi finner den idag. Nå har altså disse studiene brakt ham til Lásságámmi.

- Det er for meg en stor ære og få lov til å bo her i Lásságámmi. Slik jeg ser det er denne boligen et veldig interessant studieobjekt for oppgaven jeg holder på med. Jeg, som så mange andre unge samer, har et veldig sterkt forhold til Nils-Aslak Valkeapää og hans kunstneriske arbeider. Forhåpentligvis kan mitt opphold her være med på å gi meg inspirasjon til det prosjektet jeg for tiden holder på med, sier Joar Nango.

Nango skal benytte boligen i perioden 2. januar – 10. januar 2008. Mer informasjon om kunstneren, boligen Lásságámmi og stiftelsen som står bak er å finne på nettsidene www.lassagammi.no.



Kontaktpersoner:
styreleder Willy Ørnebakk tlf. 911 74 752
sekretær Maria Figenschau tlf. 982 89 091