Ann Christin Nordberg og Asbjørn Unor Forsøget er engasjert av Troms Fylkesbibliotek for å utvikle en performance med utgangspunkt i Nils-Aslak Valkeapääs virke som multikunstner. Slik presenterer de sitt arbeide: I perioden 24.10- 06.11 2011 benytter vi Lassigammi for å fordype oss i Valkeapääs poesi , lydbilder og tekstmateriale. Dette blir vår plattform for den videre produksjonen som skal være ferdigstilt medio juni 2012 . Performancen skal ut på DKS- turne i videregående skoler i Troms, Finnmark og Nordland fra høsten 2012. Produksjonen vil bestå av flere bevegelige tablå som inneholder tekst, lys og lydbilder, scenografi og interaksjon med publikum. Stikkord for performancen er mytologi, poesi, surrealisme og refleksjon.
Ann Christin Nordberg
Ann Christin Nordberg. Foto: Privat.
Ann Christin Nordberg er scenekunstner, skuespiller, teaterpedagog og norsklærer. Hun arbeider med kreative prosesser, ide - utvikling og kommunikasjon innenfor kunst og kultur. Hun har bl.a vært instruktør for Steigen Sagaspill, Dramalærer på kulturskole, museumsregissør i Salten museum og har teaterfaglig bakgrunn i fysisk eksperimentelt teater. Hun har base i Bodø.
Asbjørn Forsøget_300x259
Asbjørn Unor Forsøget. Foto: Privat.
Asbjørn Unor Forsøget er utdannet billedkunstner fra Kunsthøgskolen i Bergen. Han arbeider hovedsakelig med maleri, men også med skulptur, performance, installasjon og keramikk. Han har hatt utstillinger i Norge , Norden og internasjonalt, og er innkjøpt av flere nasjonale museer og samlinger samt deltatt på en rekke filmfestivaler i inn- og utland. Han har base i Manndalen.