Stiftelsen Lásságámmi blei oppretta i 2004, og har som hovedformål å ta hand om og fremme den kulturelle og åndelige arven etter Nils-Aslak Valkeapää. I tråd med hans egne ønsker vil stiftelsen forvalte arven etter den ånd og filosofi som fremkommer i hans arbeider og utgivelser.

Lásságámmi, Valkeapääs nye hjem og atelier, med nærhet til naturen og fuglene, gjenspeiler hans holdning til livet. Han bygde et hjem for ”Solen min far” og ”Jorden, livets mor” som er sentrale skikkelser i hans forfatterskap og kunst. I dette huset skulle også han selv, Eaidánas ealli bo, og det skulle være det sted som samlet og huset hans kunstneriske produksjon. Denne boligen skal nå offisielt åpnes som kunstner- og forskerbolig i forbindelse med Kronprinsparets besøk i Nord-Troms 28. august 2007. Etter dette vil Lásságámmi stilles til disposisjon for kunstnere eller forskere i inn- og utland som har samisk fokus i sitt arbeide.

Boligen kan leies for opphold på 1 til 3 måneder til en leiepris á kr. 1.000,- per måned. Styret stiller seg fritt til å vurdere søkerne på et bredt grunnlag, og de som ønsker et opphold i boligen i løpet av 2007 eller 2008 kan sende en kortfattet, begrunnet søknad til Stiftelsen Lásságámmi, Storfjord kommune, 9046 Oteren innen 15. september 2007. Mer informasjon finnes på stiftelsen egne hjemmesider www.lassagammi.no.


Kontaktpersoner:
styreleder Willy Ørnebakk tlf. 911 74 752
sekretær Maria Figenschau tlf. 982 89 091